Alpha Point Ltd. logo

Pääsivu
Yhtiö profiili
Tuotteet
Tuotetuki
Uutisia
Yhteystiedot

Postituslista

Alfa Point Oy - jo 30 vuotta erikoisosaamista Suomessa

Jälleen kerran elon tiellä kilometripylväs vilahtaa ja jää taakse. Yhtiön ensimmäisestä 'isosta kvartaalistakin' on jo kulunut 5 vuotta ja työmme vain jatkuu.

Kun aikoinaan - silloin 1982 - nuoren yrityksen liikeideaa kehitettiin ja toimialaa määriteltiin, ei kukaan voinut nähdä tietoyhteiskuntaa sellaisena kuin sen kohtaamme tänä päivänä.

Toiminta-ajatus mitä ilmeisemmin kohdistui hyvin ja näyttötekniikan kehitystrendien suunta nähtiin yrityksessä jo tuolloin.

Raskaat kuvaputki-pohjaiset näytöt ovat ennakoidusti nyt korvautuneet litteillä näytöillä. Vuonna 1982 oli helppo olla alan markkinajohtaja tässä maassa, tänään tilanne on hieman 'haasteellisempi'.

Yhtiön menestyksen takana on jatkuva alan markkinoiden, tekniikan ja rakenneosien tuntemus sekä oma kattava kehitystoiminta valmistettavien näyttölaitteiden ja monitorien osalta. Näitä ovat tyypillisesti mm. tarvittavan mekaniikan, olosuhdehallinta- ja etäkäyttöelektroniikan kehitys yhtiön omilla resursseilla.

Valmistamiimme älykkäisiin monitoreihin, jotka on suunniteltu matkustajaterminaaleihin, kaduille ja julkisiin tiloihin on usein ladattu yhteistyökumppaniemme sovelluskohtainen ohjelmisto.

Ympäristö- ja loppuasiakkaan käyttövaatimusten mukaan, näyttölaitteemme voidaan sijoittaa vapaasti sisä- tai ulkotiloihin, ne voidaan varustaa kosketusruutu-ominaisuudella ja muilla lisätoiminnoilla. Haluttaessa laiteita voidaan hallita ja käyttää etänä suoraan 'verkon yli'.

Valmistamme erikoisnäyttölaitteita kaikilla teknologioilla ja kaikissa kokoluokissa ja tänään myös usean näytön 'multiscreeneja'.

Yhtiöön on kumuloitunut vankka erityis-know-how. Me osaamme suunnitella ja toteuttaa Teidänkin näyttölaitteenne. Tämän osoittavat sadat asiakkaat ja onnistuneet projektit ympäri maailman.

Tästä toimintamme jatkuu ja 'baana avoinna avautuu edessämme', tervetuloa uusiin projekteihin kanssamme !

Yrityksen johdosta ja toiminnasta jatkossa vastaa yhä enemmän Yhtiössä jo vuosia työskennellyt uusi sukupolvi: Henry ja John.

Kiitos näiden 30 vuoden menestyksestä.

Arvostamme tukeanne nykyiset ja tulevat asiakkaamme. Kiitämme myös lukemattomia businesskumpaneitamme yhteisprojekteista.

Alfa Point Oy - aina palveluksessanne !

Yhteistyöterveisin,

Kari Hirvonen
CEO

Lisää yhtiön historian kertausta vuodelta 2007

Alfa Point 25-vuotta

Alfa Point tulee nyt vuonna 2007 toimineeksi 25 vuotta liike-elämässä. Juhlan kunniaksi koko pitkän taipaleen mukana ollut toimitusjohtaja Kari Hirvonen jakaa katsauksensa menneestä ja vähän tulevastakin.

Juhlavuoden tervehdys

Ensi askelet 80-luvun alussa

AP988030 ja plasmanäyttö
Uusinta uutta vuodelta 1985, AP988030-ohjainkortti ja Dixy plasma-näyttö

Kun vuonna 1982 kehitimme silloisille kaasupurkausplasmanäytöille sarjaliitäntäohjainkortin olimme ensimmäisenä pioneerina Suomessa avaamassa tietä teollisuuden ja liikkuvan kaluston tietojärjestelmien litteille käyttönäytöille. Vuonna 1985 seurasi vuorossa ensimmäinen uuden sukupolven litteänäytönohjain, jolla voitiin tulostaa näytölle grafiikkaa, animaatiota ja muita tehosteita. Samoihin aikoihin kehitimme ihmisen ja koneen välistä kommunikointia varten optisen kosketusruudun, jolla tietojärjestelmää voidaan ohjata suoraan näyttöruudulta näppäimistön asemesta.

Sukupolvi vaihtuu tekniikassa

Muutaman vuoden kuluttua tästä 1989 standardilogiikkapiireillä tähän saakka toteutetussa näytönohjainkorttien suunnittelussa siirryttiin ohjelmoitaviin logiikkapiireihin ja lyhyessä ajassa tuotiin markkinoille pääte-emulaattorilla varustettu ohjain ja täysgrafiikalla ja värinäyttöjen ohjausmahdollisuudella varustetut uudet tuotteet. 1990-luvun alussa teimme voimakkaasti yhteistyötä kotimaisen Finlux'in kanssa, kun tuotteillamme ohjattiin uutta lupaavaa elektroluminenssinäyttöä. Useat Lohja Finlux'in julkistamat uudet näyttötyypit tuotiin protovaiheessa laboratorioomme ja asiantuntijoidemme työskenneltyä kellon ympäri saattoi toimivan näytön julkistus alan kansainvälisessä konferenssissa tapahtua kontrollerimme ohjaamana. Saman vuosikymmenen alkupuolella alkoivat nestekidenäytöt yleistyä - ja alkuvaikeuksien jälkeen - lopulta aktiivimatriisinäytöt tulivat ja kaappasivat itselleen sen tilanteen ja markkinaosuuden, joka niillä tänään on. Yhtiömme on aina kyennyt seuraamaan alan kehitystä tuomalla asiakkaille lisäarvotuotteita heidän tieto- ja ohjausjärjestelmiinsä. 

Suomen ensimmäinen litteäruutuinen TV tehtiin meillä! 

Vuosi 1992, TV-kuvaa EL-näytöllä
1992, TV-kuvaa EL-näytöllä

Yhtiö kulki oman alansa pioneerien kärjessä ja kehitti jo 90-luvun alussa Suomen ensimmäisen litteällä näyttöruudulla toimivan television.  Tuoteen prototyyppi esiteltiin Suomen yhteisosastolla CeBIT messuilla Saksassa keväällä 1992. Laite herätti tuolloin kovasti huomiota asiantuntijoiden piirissä. Silloin ei kuitenkaan vielä ollut saatavilla värillisiä litteitä näyttöjä, joten laitteella voitiin katsoa vain mustavalkoista ja muutaman harmaatason TV ohjelmaa, mutta elävää TV kuvaa joka tapauksessa. 

Alfa Point näytti jo tuolloin suuntaa  tämän päivän televisioteollisuudelle.

Näin vauhti vain kiihtyi ja sitten:

Värinäyttöjä PC-laitteisiin

Vuodesta 1997 lähtien olemme tarjonneet markkinoille litteänäyttöjen ohjaustekniikkaa, jolla raskas ja paljon tilaa vaativa kuvaputkinäyttöpohjainen monitori on voitu korvata litteällä PC-ruudulla. Tämä kehitys harppoo nyt jättiaskelin eteenpäin. Tänään myymme litteää näyttötekniikka, joka sopii suoraan PC:n monitoriliityntään. Parhaillaan olemme - edelleen Suomen johtavan litteänäyttösovellusten kehitystalona - siirtämässä nykyistä analogista liityntätapaa historiaan.

Digitaalikuva - taas ensimmäisten joukossa

AP800PRO/DVI/T
Uusinta uutta vuodelta 2001, AP800PRO/DVI/T

V 2001 toimme markkinoille digitaalisen litteänäyttöohjainperheen, joka sopii yhteen uuden digitaalisen DVI monitoriliitäntästandardin kanssa. Tämä innovaatiomme esiteltiin ELKOM 2001 messuilla Helsingissä, jossa yleisö äänesti tuotteen parhaimmaksi uudeksi tuotteeksi. Lähivuosina ennustamme tässä suhteessa vallankumousta, kun perinteiset analogiset CRT näytöt korvataan lopullisesti digitaalisilla TFT LCD rasterinäytöillä muutaman vuoden kuluessa. Mekin aiomme olla mukana tässä kehityksessä. Parhaillaan työskentelemme projektissa, jossa PC SXGA kuvaa siirretään tarvittaessa satoja metrejä täysin virheettömästi kuitukaapelia pitkin vaikeissa olosuhteissa. Ensimmäiset toimitukset asiakkaille on jo tehty.Julkisen liikenteen palvelunäytöt

Yhteiskuntamme kehittyessä tarvitaan yhä useammin tarkkaa ja paikallista hyötyinformaatiota, joka nopeuttaa ja tehostaa tiedon, ihmisten ja tavaravirtojen kulkua.

Yhtiömme on kehittänyt tähän tarpeeseen sarjan isoja joukkoliikenne- ja medianäyttöjä, joita sijoitetaan laitoksiin, liikkeisiin ja rautatie-, bussi- ja lentoasemille.

Tämän sektorin tuotteita ovat myös suunnittelemamme ja valmistamamme ajoneuvoihin ja laivoihin sijoitetut navigointi-, tutka- ja valvomonäytöt. 

Hyöty- ja mainosinformaatiota jaetaan reaaliajassa ja suoraan Internetistä tiedotteina ja elävänä videona paikoissa, jossa ihmiset liikkuvat.  Näyttöinformaation siirto, laitepäivitykset ja huollot tehdään tänä päivänä kustannuksia säästäen ja suoraan verkon yli. 

Tässä olemme voimakkaasti mukana.

 
Kansainvälistä businesta

Yhtiö on koko toiminta-aikansa voimakkaasti suuntautunut kansainvälisille markkinoille. Usean vuoden ajan vienti on ollut 70-80 % luokkaa vuotuisesta vaihdosta. Vientiä harjoitetaan yhtiön toisella rekisteröidyllä nimellä (Alpha Point Ltd). Tästä johtuen suurin osa tuotedokumenteista ja julkistetusta materiaalista on englannin kielistä. Samoin käytämme tuotemerkkinämme sanoja ALPHA POINT, vaikka tuote voi olla täysin suomalaista design'ia.

Yhteistyön verkko

Tiivis ja hyvä kansainvälinen yhteistyö edustajiemme ja partneriemme kanssa on tänään nähtävillä toimivana yhteistyöverkkona, jossa eri maissa toimivat osapuolet voivat vaihtaa osaamista, sovellusideoita, laiteratkaisuja, ohjelmistoja ja muuta teknistä tukea toistensa kanssa. Alfa Point Oy on tässä omalta osaltaan kunnialla edustamassa suomalaista insinööritaitoa. Tätä tarkoitusta palvelevat myös Web-palvelumme ja nopea ja tehokas asiakaspalvelu E-maililla.

Arvoisa nykyinen tai tuleva asiakkaamme, kiitoksia  25-vuotisesta yhteistyöstä ja menestyksestä. Tervetuloa viettämään juhlavuotta kanssamme!

Pidetään yhteyttä. Parhain terveisin,


Kari Hirvonen
ToimitusjohtajaKaikki sivuilta löytyvä materiaali on Alfa Point Oy:n omaisuutta. © Alfa Point Oy 1994-2024
Alfa Point Oy, Maatullinaukio 10 B, 00750 Helsinki. Puh. 09-3464341, Fax. 09-3464342. http://www.alpha.fi, info@alpha.fi